De Muldermolen BrasserieRestaurants & Horeca 

Brasserie De Muldermolen

Brasserie De Muldermolen

van vroeger…

De “oude” Muldermolen, die omstreeks 1331 gebouwd is, was een onderslag watermolen die diende als korenmolen om graan te malen. Dit pand bevond zich ten Westen van de Mulderplas. Eind jaren ’50, begin jaren ’60 werd het gebied rondom het pand opgekocht door de Staatsmijnen. De bewoners van het pand, de Familie Houben, werden in de gelegenheid gesteld om een nieuw pand te bouwen. Zodoende werd de huidige Muldermolen in 1948 gebouwd.

…. naar nu!

Momenteel is het gebied onderdeel van het Geleenbeekdal project, ook wel bekend als Corio Glana project. Dit heeft ervoor gezorgd dat het gehele gebied aangepakt wordt. Zo worden er verschillende wandelpaden aangelegd, wordt de Geleenbeek opgeknapt en is de oude slikvijver veranderd in een visvijver.

Tot en met oktober 1996 gebruikte familie Houben een deel van het pand onder andere als Boerenbond.

In 2013 hebben wij het pand gekocht, met het idee hier een horecagelegenheid te starten. In oktober 2014 zijn wij van start gegaan met het uitwerken van ons businessplan. Vervolgens zijn we in april 2015 begonnen met de verbouwing.

Na bijna 1 jaar verbouwen is het dan eindelijk zover, de voormalige boerenbond is opgeknapt tot brasserie en in maart 2016 zijn de deuren open gegaan. Fijn dat u ons heeft weten te vinden!

Onze ambitie…

Onze ambitie is om zoveel mogelijk te werken met eerlijke producten en tevens streekproducten te gebruiken voor onze gerechten. De ham die wij gebruiken in al onze producten komt van het Limburgs Kloostervarken. Ook wel bekend onder de naam LIVAR. Zoals u in onze menukaart kunt zien, wordt deze ham niet alleen geserveerd op onze Bourgondische Borrelplank, maar wordt deze ook verwerkt in onze tosti’s en broodjes. Verder werken wij met Canisius stroop uit Schinnen, Limburgse grottenkaas en worden al onze koffies gemaakt van illy koffiebonen.

Wij zullen er alles aan doen om uw bezoek aan ons zo prettig mogelijk te maken en de innerlijke mens te verwennen.

Geniet, en laat het u smaken!

Myckel de Vries

&

Severine Ruijters

 

OPENINGSTIJDEN:
• Openingstijden keuken: maandag t/m vrijdag van 10:00 t/m 17:30 uur, zaterdag en zondag van 10:00 t/m 18:00 uur.
• Dinsdag gesloten

Thullerkerkweg 17
6365 AE Schinnen
Tel. 046-4234814
E-mail: info@demuldermolen.nl

www.demuldermolen.nl

 

       

Related posts