Biologische wijngaard El Placer wijngaardGroepsuitjes 

Biologische Wijngaard El Placer

Biologische wijngaard

Biologische Wijngaard El Placer luchtfoto

El Placer – de ambachtelijke biologische wijngaard ten noorden van Lelystad 

De biologische wijngaard van 0,5 hectare ligt op een mooie locatie in het buitengebied ten noorden van Lelystad.
Hier verbouwen wij, Johan Rippen en Lidwien Vos de Wael, sinds 2000 de druivensoorten Regent en Rondo waar we heerlijke rode en rosé wijnen van maken. Naast wijn maken we ook diverse likeuren, grappa en al naar gelang het seizoen ook verjus.
El Placer verzorgt wijnproeverijen en workshops wijn maken. Vrijwilligers en stagiaires werken met ons mee. Samen maken we van de wijngaard een fijne plek waar het goed toeven is en waar bezoekers zich welkom voelen.

Rondleiding wijngaard

Rondleidingen, proeverijen en workshops

Op zoek naar een leuke activiteit voor uw bedrijf, vereniging of vriendengroep?
De biologische wijngaard ontvangt bezoekers voor een rondleiding, proeverij, workshop of relatiegeschenk. Voor groepen hebben we een gevarieerd aanbod: van korte ontvangsten tot een dag vullend programma, inclusief catering. In de zomer ontvangen wij groepen tot 40 personen, in de winter tot 20 personen.
Kijk op onze agendapagina voor de open dagen en activiteiten die binnenkort plaatsvinden.

Biologische wijngaard El Placer winkel2

Wijnwinkel en relatiegeschenken

Van februari t/m december, iedere zaterdag van 10.00 – 14.00 uur
Op zaterdagmorgen kunt u bij ons terecht voor de aankoop van wijn, likeur of grappa,
desgewenst in een leuke cadeauverpakking.
Is zaterdag geen geschikte dag voor u? Bel dan even voor een afspraak. Ook voor relatiegeschenken bent u bij ons aan het goede adres!

Vrijwilligers

Bij de biologische wijngaard El Placer werken velen vrijwilligers. Wij prijzen ons gelukkig met de medewerking die we krijgen bij het scheuten dunnen, stampoetsen, dieven verwijderen, maaien, oogsten, bottelen, etiketteren. Sommige mensen komen een paar keer per jaar helpen bij een specifieke activiteit (open dag, rondleiding of oogst). Andere vrijwilligers komen iedere week trouw een paar uurtjes klussen, in de wijngaard of in de wijnmakerij, al naar gelang de tijd van het jaar en het weer.

Leren en Werken

El Placer is een officieel leerbedrijf. Naast de vrijwilligers hebben we dus ook regelmatig andere handen in de wijngaard: mensen die bij ons komen als onderdeel van een leer- of re-integratietraject of als groene stage. Wij vinden het prettig dat onze mooie wijngaard op deze wijze ook voor andere mensen betekenis kan hebben.

Contact

Wijngaard El Placer
Groene Velden 140 – 8211 BD Lelystad
T 06 13866296
info@wijngaardelplacer.nl

 

Related posts